MASŁO DOMOWE. JAK ZROBIĆ PYSZNE, WŁASNE MASŁO. PRZEPIS. Wystarczy jeden składnik. FILM (pl)
PRZEPIS NA WŁASNE MASŁO DOMOWE
Składnik:
- Śmietanka z 30-35% tłuszczu (jednego producenta)
Z 2 litrów śmietanki zrobisz 770 gram masła.
A z 1 litra śmietanki analogicznie otrzymasz 385 gram.
Im droższe masło, tym bardziej opłaca się zrobić własne domowe masło. I oczywiście będziesz mieć własne i świeże masło domowe.
W zależności ile użyjesz śmietanki tyle masła uzyskasz.
Przygotowanie:
KROK I
Wlej dowolną ilość śmietanki 30-35% (w zależności, ile masła chcesz uzyskać)
i włącz mikser na niskich obrotach
KROK II
Gdy masa w objętości zacznie wzrastać, przyspiesz ubijanie.
Usuwaj bitą śmietanę z boków miski miksera
Masa musi oddzielić się od cieczy.
KROK III
Wrzuć masę na sitko, żeby odlać oddzielony tłuszcz.
Potem dobrze spłucz w zimnej wodzie
Tak żeby odsączyć płyn a masło było osuszone
KROK IV
Załóż folię spożywczą i nadaj pożądany kształt dla swojego masła.
KROK V
Wstaw masło do lodówki na 1 godzinę
Pyszne domowe masło jest gotowe
Smacznego!
ZAPRASZAM NA FILM JAK ZROBIĆ DOMOWE WŁASNE MASŁO (napisy pl)
https://youtu.be/oIDZzA5XXYU

MASŁO DOMOWE. JAK ZROBIĆ PYSZNE, WŁASNE MASŁO.
PRZEPIS. Wystarczy jeden składnik.
Przepis przyda się, im droższe jest masło w sklepie.
http://polecamto.pl/maslo-domowe-jak-zrobic-pyszne-wlasne-maslo-przepis-wystarczy-jeden-skladnik/ …
Film (pl)